Artiklar

Vilken SL biljett till Uppsala?

Vilken biljett gäller på SL-pendeln? – Mellan Uppsala och Arlanda gäller UL:s biljetter. För att resa söder om Arlanda behöver du en SL-biljett. Det finns både kombinerade biljetter och tilläggsbiljetter som du kan köpa till en biljett du redan har. Uppsala – Stockholm För resor med SL-pendeln från Uppsala till Stockholm gäller våra kombinerade UL/SL-biljetter.
Visa hela svaret

Kan man åka till Uppsala med SL kortet?

Resor mellan UL och SL – Om din resa korsar länsgränsen till Stockholms län gäller speciella regler. Kombinerade periodbiljetter med SL laddas på ett SL kort som gäller tillsammans med laddningskvitto. SL-pendeln till/från Stockholms län För resor med SL-pendeln från Uppsala till Stockholm gäller våra kombinerade UL/SL-biljetter.

  1. Har du redan en UL 30-dagars periodbiljett behöver du köpa en SL-biljett.
  2. Exempelvis i deras app, automat eller på UL Center.
  3. För resor med SL-pendeln från Stockholm till Uppsala gäller våra kombinerade UL/SL-biljetter.
  4. Har du redan en SL-biljett behöver du köpa en UL-biljett för zon 1+2+5 i UL:s och SL:s app eller i SL:s spärrar.

UL-bussar till/från Stockholms län På UL:s bussar till och från Stockholms län gäller UL:s periodbiljetter (ex.30-dagars UL och 24-timmars UL) och UL/SL enkelbiljetter. Linjer som detta gäller på är 183, 188, 805, 806, 808 och 898. För lokala resor med UL:s bussar inom Stockholms län gäller SL:s periodbiljett med kvitto.

  1. SL-bussar till/från Uppsala län På SL:s bussar från Uppsala län gäller SL:s periodbiljetter (ex.30-dagar SL och 24-timmar SL) och enkelbiljetter.
  2. Linjer som detta gäller på är 579, 593 och 677.
  3. För lokala resor med SL:s bussar inom Uppsala län gäller UL:s enkel, 24h, 72-timmar och periodbiljett på UL-kort med kvitto eller i appen, dock ej UL:s skolkort.

Linje 677 Norrtälje – Uppsala På linje 677 kan du resa med både UL:s eller SL:s periodbiljetter (ex.30-dagars eller 24-timmars) med kvitto för hela sträckan. Om du ska göra en enstaka resa mellan Norrtälje och Uppsala behöver du en enkelbiljett för SL eller UL/SL.

Anslutning från linje 677 till 806 Norrtälje – Arlanda Om du kommer från Norrtälje med linje 677 och byter till linje 806 vid Långhundra mot Arlanda går det bra att använda en SL-periodbiljett med giltigt kvitto för hela resan. Samma sak gäller åt andra hållet. Ska du åka med en enkelbiljett behöver du däremot köpa en UL/SL-biljett vid ombordstigning i Långhundra.

Linje 801 Arlanda – Uppsala På linje 801 gäller UL:s biljetter och priser och delbetalning med SL:s biljetter är inte möjlig. Behöver du mer information om de olika biljetterna eller var zongränserna går kan du ringa till UL Kundtjänst på telefonnummer 0771-14 14 14 eller SL:s kundtjänst på telefonnummer 08-600 10 00.

Vad kostar biljett Stockholm Uppsala?

En genomsnittlig biljett från Stockholm till Uppsala kostar omkring 146 kr om du köper den samma dag, men de billigaste biljetterna du kan hitta ligger på 102 kr.

Var gäller UL SL biljett?

Vilken biljett gäller på SL-pendeln? – Mellan Uppsala och Arlanda gäller UL:s biljetter. För att resa söder om Arlanda behöver du en SL-biljett. Det finns både kombinerade biljetter och tilläggsbiljetter som du kan köpa till en biljett du redan har. Uppsala – Stockholm För resor med SL-pendeln från Uppsala till Stockholm gäller våra kombinerade UL/SL-biljetter.

Kan man använda SL kort på pendeltåg?

Alla SL :s biljetter gäller för pendeltågen. Du köper SL -biljetten innan du stiger på tåget och scannar biljetten i spärren på pendeltågstationen.

Vad är en UL SL biljett?

Reser du ofta är det billigaste alternativet en periodbiljett. Flesta periodbiljetter laddas på ett UL-kort eller appen. På UL-kort kan biljetten användas av flera, men endast en person per resa. Undantaget är kombinerade periodbiljetter med SL som laddas på ett SL-kort som gäller tillsammans med laddningskvitto.

Hur länge gäller SL blå kort?

Nu fasas de blå SL-korten ut En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-28 06:53 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/nu-fasas-de-bla-sl-korten-ut/ Uppdaterad 2022-05-05 Publicerad 2022-04-13 De blå SL-korten ersätts med gröna. Foto: Miranda Solvang Nu har SL börjat fasa ut de blå Accesskorten – de ska ersättas med gröna. Resenärer som har reskassa kvar på sina kort kan dock använda den fram till mars 2023. Missa inte Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån).

DN.se Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se e-DN Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna) DN.Prio Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

Genom att klicka på “Godkänn köp” godkänner jag och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News, Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter. : Nu fasas de blå SL-korten ut

Lämna en kommentar